Actualitat / Notícies Cooperatives

Enric Duran demana la suspensió del seu judici

DSC_0038

Davant la indefensió que comporta no haver-ne estat informat fins fa tres setmanes

Enric Duran ha demanat aquest mati, la suspensió del seu judici penal per diferències amb el seu advocat. Alhora, la falta de temps per preparar la campanya de conscienciació vinculada a l’esdeveniment, l’ha motivat a prendre aquesta decisió.

Duran ha estat informat de les dates del judici només tres setmanes abans que s’hagi de celebrar i fins que no les va recollir personalment als jutjats no havia rebut l’acta de resposta a les proves presentades, que havien estat publicades més de tres mesos abans, amb la qual cosa no podia saber que el procés judicial ha estat seguint el seu curs. Aquest fet ha provocat que la situació desemboqui en un clima d’indefensió i de legalitat més que dubtosa, pel que Enric

Duran ha demanat la revocació del seu advocat. Cap persona no pot preparar el seu judici sense tenir la informació de les diligències prèvies i l’advocat de Enric Duran va informar-lo que en tindria la convocatòria amb tres mesos d’avançada. Això no ha passat. Aquesta indefensió ha estat una de les raons principals que ha portat Duran a revocar la confiança a l’advocat i demanar la suspensió del judici. El propi advocat també ha renunciat i aquest matí s’han traslladat ambdues peticions a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Ara Enric Duran té quatre dies per trobar un altre advocat, ja que el judici està previst que s’iniciï el proper dimarts 12 de febrer. Amb tant poc de temps «és molt difícil que es pugui dur a terme la campanya de conscienciació social pel judici tal com s’havia pensat», ha denunciat Duran.

Les circumstàncies han fet que el tribunal que ha de jutjar Enric Duran, la secció segona de l’Audiència, sigui el mateix que havia de jutjar el Cas Pallerols sobre finançament irregular d’un partit polític, que no es va arribar a jutjar mai perquè la fiscalia i els acusats van arribar a un acord.

El judici contra la banca arriba en un moment especialment convuls en el qual tant la classe política com la bancària han deixat palès que el sistema no funciona. Mentre la legitimitat de diverses institucions de l’estat i de la banca és cada vegada més propera a 0; mentre centenars de càrrecs polítics i bancaris són imputats i la gran majoria en van sortint airosos, la fiscalia i 14 entitats bancàries continuen endavant amb una petició de 8 anys de presó per a Enric Duran.

Enric Duran va fer públic al setembre de l’any 2008 que havia demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar. La seva intenció ha quedat ratificada pels fets. S’ha demostrat que els bancs ens roben i condemnen a la misèria milions de persones, que l’especulació i l’avarícia dominen la societat, que el consumisme guia les vides de la majoria i tot gràcies a la banca.

Enric Duran participa en la construcció d’una altra forma de viure i vol explicar-la. La convocatòria d’aquest judici és una oportunitat per fer visible la contraposició entre les institucions corrompudes que estan perdent sentit i les altres societats que la dignitat dels de baix està fent realitat.

Amb aquesta voluntat divulgativa, avui l’Enric ha posat en marxa el seu nou blog a www.enricduran.cat que explica amb detall el procés que el va portar a l’acció d’expropiació bancària i el moviment de construcció, ara amb més força que mai, d’ una altra societat.

El dret a la defensa motiva legalment l’aplaçament del judici i el dret a la informació de la ciutadania n’és una motivació política de fons.

+ informació:

www.enricduran.cat

comunicacio@enricduran.cat 605 098 116

Tags:

Comments are closed.